Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in D:\appdata\IIS\vhosts\contentgarden.nl\httpdocs\wp-content\plugins\custom-css-editor\bootstrap\pluginClass.php on line 132
De onverwachte geboorte van de coolste campingoutfit óóit – ContentGarden
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in D:\appdata\IIS\vhosts\contentgarden.nl\httpdocs\wp-content\plugins\custom-css-editor\bootstrap\pluginClass.php on line 183
ContentGarden ContentGarden

De onverwachte geboorte van de coolste campingoutfit óóit

Hoe een eindopdracht SEO- copywriting tot de stijlvolste campingoutfit van Nederland leidde

Onlangs volgde ik een geweldige training SEO- copywriting advanced. In 6 weken tijd werd ik samen met een leuk groepje aan gelijkgestemde vakdioten doorgekneed in alle ins en outs van:

 • Zoekwoordenonderzoek
 • ‘Schurend’ copywriten
 • Conceptontwikkeling
 • Onbewuste verleidingstechnieken
 • Neuromarketing

De eindopdracht, daar moest ik even op kauwen. Schrijf Een Blog Volgens SEO Richtlijnen.

SEO -richtlijnen, dat zijn er nogal wat. Een oerwoud aan mogelijkheden, met een keur aan slimme basis toolkits ter overleving. De belangrijkste aanknopingspunten heb ik inmiddels tot een 7 pagina tellend document weten te comprimeren. Dat document mag je trouwens gewoon van me hebben, laat even weten naar welk e-mailadres ik het kan sturen.

Enfin, de eindopdracht dus. Op een kille zondagochtend werd ik ermee wakker. In een tentje op de camping. Rillend en met tegenzin om in mijn klamme spullen naar het toiletgebouw te sluipen. Toen wist ik het ineens: Kloffie. Een tot nog toe fictief merk, waar ik zelf heel blij van word. Necessity is the mother of invention, dus waarom niet schrijven over iets wat ik zelf graag zou willen hebben?

Als ik over een jaar nog steeds rillend in mijn tentje wakker word, ga ik Kloffie proberen te crowdfunden. Doe je mee?

Maar eerst, de blog:


Stijlvolle, multifunctionele campingoutfit voor elk seizoen

Stel. Je ritst ‘s ochtends je tentje open, pakt de wc-rol en gaat in je vertrouwde campingkleding achterstevoren de tent uit. Jeans en hoodie, al sinds jaar en dag je outdoorkleren. Je overbuurman kan genieten van je bouwvakkersdecolleté, terwijl jij onhandig je sneakers, nog doorweekt van de vorige avond, aan probeert te krijgen. Oef wat stinken die dingen.

Bij het ontbijt zit je met een koud achterwerk op je plastic stoeltje en ja hoor, de eerste regendruppels vallen alweer op je hoofd. Waar had je dat petje ook alweer gelaten?

Verkeerde camping-outfit

Kamperen, je vindt het geweldig. Al die vrijheid, gezellig een beetje rommelen bij je tentje, lekker buiten zijn. Maar je campingoutfit, die is niet echt comfortabel te noemen. Je kampeerkleding is of te koud, te kort, het droogt allemaal niet goed of je ziet er gewoon niet in uit.

Dat moet toch anders kunnen?

Waterproof, winddichte outdoor kleding met stijl

Kloffie is het enige 100% Nederlandse merk met een compleet aanbod aan comfortabele, multifunctionele en stylish camping kleding. Voor elk seizoen. Voor elke maat. Voor elke leeftijd.

Kamperen is geweldig. Het wordt ronduit fantastisch met je eigen Kloffie camping outfit.

No more klamme spijkerbroek

‘Gewone’ kleding werkt niet op een camping. Dat weten wij als geen ander. Uit eigen ervaring, bij Kloffie zijn we gek op kamperen. Tegelijk zochten we jarenlang naar de juiste outfit voor ons campinggenot. Ga maar na, je herkent dit vast? Je jeans zit niet lekker, droogt langzaam en neemt veel ruimte in. Een wollen trui houdt je wel warm, maar zuigt ook regenwater op. Zodra de wind venijnig opsteekt zit je alsnog te rillen. En sneakers? Die wil je echt niet meenemen. Ze worden direct zompig door de modder. Daarna gaan ze stinken als een otter en je krijgt ze het hele weekend niet meer droog.

Tijd voor een slimmere aanpak van dit campingleed.

Comfortabele campingoutfit: tussen zweten en stijl

Bij Kloffie zijn we doorgewinterde kampeerfreaks. Daarnaast houden we van comfort. Maar bovenal, we willen er op de camping stylish bijlopen.

En we zijn de enige niet. Is jou ook opgevallen hoe groot de keuze aan outdoor kleding is? En hoe de outfits ondanks het enorme aanbod toch niet passen bij wat je zoekt?

Sportkleding is er genoeg. Net als wandelkleding of gear voor bergbeklimmers. Daar kan je perfect in zweten en het houdt je warm. Festivalkleding vind je op elke hoek. Je ziet er top in uit. Maar het probleem blijft de outdoor factor: één regenbui en de hele outfit werkt niet meer. Been there, done that. Op de camping komt al het bovenstaande samen in de vraag naar de perfecte outfit: outdoor, stijlvol en comfortabel. Half kamperend Nederland is op zoek naar kleding speciaal ontworpen voor op de camping:

 • Ademende, lichtgewicht, sneldrogende outdoor kleding
 • Comfortabel door softshell materiaal
 • Stijlvol en multifunctioneel

Kloffie biedt precies de kampeerspullen die je zoekt.

We hebben onze lijn ontwikkeld in samenwerking met prachtige outdoor merken zoals Wolfskin, Icebreaker en The North Face. Trots zijn we op het resultaat: een complete lijn kampeerartikelen, die perfect aansluit bij wat Nederlandse campingliefhebbers misten.

Als we ons onderzoek onder 2500 kampeerders mogen geloven, tenminste.

We gaan vér voor de perfecte campingoutfit

Stel je nou opnieuw voor. Je ritst ‘s ochtends je tentje open, pakt je wc-bril en glijdt met één vloeiende beweging in je warme, stijlvolle laarsjes. Waar je trouwens later ook nog prima een lange boswandeling mee kunt maken.

Goede campinglaarzen

 

Je goedaansluitende, halflange softshell jack biedt bescherming tegen ongewenste gluurders. De hoodie houdt de regen buiten. De grote zakken laten je wc-bril onzichtbaar mee met jou mee glibberen naar het toiletgebouw.

Campingoutfit Stylish campingoutfit dames

 

Last, but never least: je zachte, warme broek in een hippe kleur geeft je precies de juiste aandacht tussen de tentjes!

Stijlvol kamperen in goede outdoorkleding, het kan wél

Onderscheid je van de overbuurman. Hij zit te kleumen op zijn witte plastic stoel en moet steeds in zijn tent rommelen naar de juiste kleding. Ondertussen kijk jij ontspannen rond. Met warme voeten, waterproof jack en in de zachtste warme broek die je je maar kan wensen.
Stijlvol en comfortabel, bij Kloffie komt het allemaal samen.

Vind jouw Kloffie – daar waar je het nodig hebt

Je zoekt al zo lang naar de perfecte camping kleding, dat je bijna niet kunt geloven dat je hem eindelijk hebt gevonden? Overtuig jezelf en kom passen in onze shop. Of loop even langs onze stand, we staan dit jaar op Pinkpop en Lowlands. Vanaf juli vind je ons dagelijks aan het strand bij de camping in Noordwijk. Je herkent ons team aan… tsja, dat hoeven we toch niet meer uit te leggen? Wij van Kloffie lopen er superontspannen bij. En zo stylish dat zelfs je overbuurman inmiddels zijn bouwvakkersdecolleté heeft ingeruild voor de hipste camping outfit ooit. Goed kloffie hè ?!

Stylish outdoor outfit heren

 

Heb je in juni een weekje kamperen in de planning? Deel jouw foto’s, samen met een cool verhaal, op onze Facebookpagina of Instagram #campingkloffie. De 3 meest stylish foto’s winnen in de maand juni een complete Kloffie outfit.

Heb je nog wensen voor jouw ideale camping-outfit? Laat het ons weten. Elk goed idee belonen wij met de uitvoering ervan. Ontwerp je eigen Kloffie, wij maken het voor je!

 

 

 

 

 


Welke SEO- toolkits zijn ingezet voor dit blog?

Een aantal SEO – kenmerken zijn je ongetwijfeld opgevallen. En een hoop andere niet (tenminste, als ik mijn werk goed heb gedaan ;-)). Een overzicht:

Tools voor zoekwoordenonderzoek
– AdWords zoekwoordenplanner
– Google Trends
– Google (eigen zoekopdrachten + resultaten onderin SERP)
– LSI graph (semantic keyword generator)

Optimalisatie | aantrekkelijker | Verleidelijker gemaakt door:

 • Afbeeldingen + alt tekst
 • Zoekwoorden in 1e honderd woorden gebruiken
 • Beeldend taalgebruik | humor
 • Zintuigen inzetten (warm, droog…)
 • Neuromarketingprincipe: bezwaren wegnemen
 • Verleidingsprincipes Cialdini: eenheid, autoriteit, schaarste, sociale bewijskracht
 • ‘Rond schrijven’ (journalistiek principe): bouwvakkersdecolleté aan begin en eind
 • Contactformulier | Call To Action | Engagement
 • Interne links (linkjuice)
 • Lijstjes afwisselen met opsomming
 • Uitgaande links om autoriteit te onderstrepen

 

 

Share Post :

More Posts

Geef een reactie