Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in D:\appdata\IIS\vhosts\contentgarden.nl\httpdocs\wp-content\plugins\custom-css-editor\bootstrap\pluginClass.php on line 132
SEO en De Olijf – ContentGarden
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in D:\appdata\IIS\vhosts\contentgarden.nl\httpdocs\wp-content\plugins\custom-css-editor\bootstrap\pluginClass.php on line 183
ContentGarden ContentGarden

SEO en De Olijf

As we speak, zit ik op een oude boerderij in Toscane om familie te helpen met de jaarlijkse olijvenpluk. Eersteklas, über-biologische, diepgroene olijfolie extra vergine krijg je daarvan. Morgen gaan de kratten met bijna driehonderd kilo aan glanzende, bruingroene olijven naar de perserij. Ik kan niet wachten om de eerste druppels groen goud langzaam op mijn ansjovispasta te zien landen.

SEO- copywriting en de olijf

Het plukken zelf is trouwens heerlijk werk. Inspannend en ontspannend tegelijkertijd, lekker pittig met al dat rekken strekken en bukken in de zon. En ondertussen je gedachten lekker de vrije loop laten…

Zo ontdekte ik dus, ergens tussen olijfboompje nummer 23 en 28, dat SEO en De Olijf zo het een en ander gemeenschappelijk hebben. En waarom ook niet? Graag deel ik dit onverwachte inzicht tussen de Toscaanse olijfbomen met je.

SEO en De Olijf

Hoe zorg je ervoor dat zowel je SEO als je olijfbomen gezond hun werk kunnen doen? Welke gemene delers hebben de optimalisatie van je online bestaan en de oeroude, gekronkelde drager van onze geliefde olijfjes?

# 1 Techniek

SEO kent vele vormen. Wil je echt diep in de materie duiken, dan kom je niet om een robbertje techniek heen. Denk aan een SSL-certificaat, de juiste foutcode voor je 404 pagina of een XML-sitemap in Google’s Search Console. Ik noem maar wat.

Techniek doet ook de olijfboom goed. In dit geval de juiste snoeitechniek. In het voorjaar tot Pasen moet er gesnoeid worden, daarna beginnen de sappen te vloeien. Snoei een olijfboom gerust heftig: alle wildgroei aan de stam haal je eruit, want die kost alleen maar energie. Snoei zo ‘open’ mogelijk bij de stam: in principe houd je maar drie ‘leidende’ hoofdtakken over, waar de zon goed bij kan. Zo krijg je gezonde zijtakken met veel olijven. Laat de boom in de breedte groeien, niet in de hoogte. Want daar kan je niet bij en waarom zou je het jezelf onnodig lastig maken 😉 ?

# 2 Diversiteit

Je helpt je SEO flink vooruit door je kansen te spreiden. Overal aanwezig te zijn. Een website, een blog, Social Media die bij je past, vloggen, offline je gezicht laten zien, (online) samenwerkingen met anderen… Hoe vaker je opduikt in verschillende kanalen, hoe beter.

Voor de olijfboom werkt het precies zo. Op de boerderij waar ik verblijf, zijn vier verschillende soorten olijfbomen geplant, die passen bij de grondsoort en de ligging. De ene soort is goed bestand tegen droogte, de andere kan prima tegen kou, nummer drie zorgt voor een effectieve bevruchting en nummer vier draagt trots een enorme hoeveelheid olijven. Olijfsoorten Leccino, Frantoio, Moraiolo en de Pendolino zorgen samen voor een stabiele, gezonde olijfgaard, die elk jaar 100 kilo méér olijven opbrengt.

3. Geduld

SEO vraagt om een lange adem. Geen enkel bedrijf, geen enkel persoon, niets of niemand bezette vanaf dag één de eerste plaats in Google’s SERP (search engine results page). Wil je dus hoog scoren in Google, dan moet je experimenteren, bij veel concurrentie betaald adverteren, slim je diverse kanalen inzetten, consistent plus sympathiek je merk neerzetten en regelmatig innoveren. Calm down en heb geduld.

Een Toscaanse olijfboom werpt elk jaar zijn vruchten af. Het zijn sterke planten, die goed tegen droogte en vorst kunnen. Maar ook zulke overlevers kunnen niet zonder geduld. En liefde. Onderhoud, aandacht, weten wanneer je wat moet doen om je olijfboom optimaal te laten functioneren. Schenk je je olijfgaard geen geduld en aandacht? Dan verwildert hij en is het gedaan met de gezonde takken en dito olijfjes.

Dit leerde ik allemaal over olijven, terwijl ik rond de vier soorten olijfbomen cirkelde met mijn olijfhark. Geweldig om zulke aardse kennis op te doen! En natuurlijk om straks van mijn zelfgeplukte olie te mogen genieten.

SEO contentgarden

Dat je bij mij SEO teksten kunt bestellen, is bekend. En ach, wat maakt het uit, waarom ook niet een fles olijfolie. Ik neem een paar flessen geurige extra vergine mee terug naar Utrecht. Wil jij zo’n fles biologische, zelfgeplukte, oertoscaanse en nogal goddelijke olijfolie bestellen? Je weet me te vinden. Onder olijfboompje nummer 29.

 

Share Post :

More Posts

Geef een reactie