Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in D:\appdata\IIS\vhosts\contentgarden.nl\httpdocs\wp-content\plugins\custom-css-editor\bootstrap\pluginClass.php on line 132
Hoe een SEO schrijver in een tiny house terechtkwam – ContentGarden
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in D:\appdata\IIS\vhosts\contentgarden.nl\httpdocs\wp-content\plugins\custom-css-editor\bootstrap\pluginClass.php on line 183
ContentGarden ContentGarden

Hoe een SEO schrijver in een tiny house terechtkwam

Over de ‘tiny’ droom van een SEO – schrijver.

Daar zit ik dan. Op mijn kingsize bank, met een geweldig uitzicht en al mijn favoriete spullen om me heen. In een tiny house. Klein maar oh wat fijn.

Ik woon op slechts 22 vierkante meter, maar het lijken er wel 50. Dat komt door de slimme indeling van mijn tiny. Ik heb letterlijk alles in huis wat er nodig is voor een comfortabele levensstijl. Mijn tofste bezittingen zijn gebleven. De rest heb ik weggegeven, verkocht of geruild voor een ervaring of handige wederdienst. Lang leve opruimgoeroe Marie Kondo. Het is me gelukt om haar motto Does it bring you joy? tot in de kleinste details door te voeren. Ik ervaar een diepe rust. Tijd om te bedenken hoe ik dit gebrek aan ‘ballast’ in ga zetten voor een vrij, zinvol en duurzaam leven.

SEO- copywriter in tiny house

Tja. Was het maar waar. Wonen in een tiny house, met een mini hypotheek en een maxi uitzicht. Een kleine woning met de potentie van ‘grootsch ende meeslepend leven’. Living life to the max, footprint zero. Vooralsnog een droom voor mij.

Less is more?

Al jaren ben ik gefascineerd door ‘minder is meer’. Hoe zou het zijn om je leven te leiden met alleen de meest noodzakelijke bezittingen? Om daarin krachtige keuzes te moeten maken? En hoe fantastisch zou het zijn om als SEO tekstschrijver in je eigen tiny house te werken?

SEO- schrijven in een mini huis

De laatste tijd schrijf ik steeds meer over lifestyle, interieurs en reizen. Soms fysiek op workations, vaak in eigen land als digital nomad ‘light’. Met je laptop zit je tenslotte overal goed, zeker in een tiny: kleine ruimte, maximale inspiratie. Reken maar dat mijn SEO teksten zich vanzelf als kabbelende golfjes rondom de keywords vlijen.

En met die online verleidingstechnieken komt het ook wel goed. Rondflitsende eekhoorntjes, appeltjes in je tuin, een rendez-vous met een ree, wie smelt daar nou niet van?

tekstschrijver in mooie tiny

Tiny’s, tiny houses of tiny homes, zijn hot. Net als SEO trouwens. Maar daarover straks meer.

Wonen in een tiny spreekt steeds meer mensen aan. Minder bezit, meer beleving, nog meer delen. Minder financiële verplichtingen, meer vrijheid. Je eigen leven vormgeven tot in de kleinste details. Tiny houses worden steeds geliefder. Mede daarom is wonen in een tiny aan veranderende wetgeving onderheving. Het is een heel gesteggel over afmetingen, woongrond en voorzieningen. Het lijkt in die zin inderdaad op SEO, het eeuwige kat-en muisspel tussen website en Google.

Hoe ik hierop kom? Ik zie mijn hele leven al verbanden tussen de raarste dingen. Vervolgens kan ik het niet laten om erover te vertellen. Komt-ie.

6 overeenkomsten tussen SEO en een tiny house

  • Een tiny kan niet zonder een goede technische ruimte. Hetzelfde geldt voor het technisch effectief inrichten van je SEO.
  • Tiny houses bieden weinig ruimte. Heel weinig. Jouw website kent dezelfde uitdaging: je hebt weinig ruimte qua keywords, de concurrentie is groot.
  • Tiny’s bieden wél veel uitzicht. Hetzelfde geldt voor jouw website of bedrijf: je hebt uitzicht op en ruimte voor veel, meer en nóg meer unique content. Leef je uit.
  • Een goede buur is beter dan een verre vriend. Logisch als je in een tiny woont, je hebt elkaar nodig. Wees ook lief voor je ‘online buren’: netwerk en link met elkaar. Letterlijk en figuurlijk. Oprecht en op basis van gemeenschappelijke interesses, niet zomaar of zelfs gekocht.
  • Een huisje van 15 tot 25 vierkante meter vraagt om keuzes maken. Wat een overzicht, wat een rust. Dat is niet anders voor je SEO. Je bedrijf komt pas tot bloei zodra je krachtige keuzes durft te maken en specialiseert.
  • Duurzame, zelfvoorzienende materiaalkeuze. Een tiny zorgt vaak voor zichzelf. Net als goede SEO – teksten. Ze blijven langdurig voor je werken, terwijl een advertentie zijn werking verliest zodra je de betaling stopt.

Zo. Ben ik dat ook weer kwijt.

Tijd om de dag voor gezien te houden. Buiten klettert de regen op mijn gedachte tiny. Binnen klap ik mijn trouwe laptop dicht, strek de benen uit op de bank en geniet ik van het koesterende geluid. Het leven van een SEO – schrijver is zo slecht nog niet.

copywriting in small house

 

Share Post :

More Posts

Geef een reactie